Crema de fistic este un desert delicios, cu o textura fina si o aroma subtila de fistic, care poate fi folosit ca umplutura pentru prajituri, torturi, sau chiar ca un topping pentru clatite si vafe. Daca vrei sa aduci un plus de rafinament si savoare meselor tale, aceasta crema este alegerea perfecta. Este un desert usor de preparat si care va incanta orice iubitor de fistic.

Ingrediente pentru Crema de Fistic:
150 g fistic prajit si nesarat
200 ml smantana pentru frisca
100 g zahar pudra
100 g unt
1 lingurita esenta de vanilie
1-2 linguri de lapte (pentru a ajusta consistenta)
un praf de sare
Mod de preparare:
Pregatirea fisticului:Incepe prin a pune fisticul intr-un blender si mixeaza-l pana cand devine o pasta fina. Poti adauga un strop de lapte pentru a ajuta la obtinerea unei consistenta mai cremoase, daca este necesar.
Fierberea smantanii:Intr-o cratita mica, pune smantana pentru frisca si zaharul pudra. Lasa-le pe foc mic, amestecand constant, pana cand zaharul s-a topit complet si smantana este aproape de punctul de fierbere (nu o lasi sa fiarba puternic).
Combinarea ingredientelor:Adauga pasta de fistic in smantana fierbinte si amesteca bine pana la omogenizare. Lasa amestecul sa se racoreasca usor, iar apoi adauga untul si esenta de vanilie. Continuand sa amesteci, untul se va topi si se va incorpora perfect in crema. Daca crema este prea groasa, adauga cateva linguri de lapte pentru a ajunge la consistenta dorita.
Racorirea cremei:Lasa crema sa se raceasca la temperatura camerei, apoi pune-o in frigider pentru minimum o ora. Aceasta va deveni mai consistenta si mai usor de intins sau folosit ca umplutura.
Servire:Crema de fistic poate fi folosita pentru a umple prajituri, torturi, clatite sau ca topping pentru vafe si biscuiti. Este un desert cu o aroma subtila de fistic, dar care in acelasi timp este foarte cremos si gustos. Poate fi, de asemenea, consumata ca atare, alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Sfaturi utile:
Daca doresti un gust mai intens de fistic, poti praji fisticul inainte de a-l macina, pentru a-i intensifica aroma.
Crema de fistic poate fi pastrata la frigider pentru cateva zile, intr-un recipient ermetic. Inainte de a o folosi, este recomandat sa o lasi sa ajunga la temperatura camerei.
Daca vrei o textura si mai fina, poti trece crema printr-o sita pentru a indeparta orice particule mai mari.
Beneficii:Fisticul este o sursa excelenta de proteine, fibre si grasimi sanatoase, care ajuta la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos si a unui nivel optim de colesterol. De asemenea, fisticul contine antioxidanti puternici care ajuta la protejarea celulelor organismului. In ciuda faptului ca este un desert, crema de fistic poate oferi si un aport nutritional important, fiind o alegere mai sanatoasa decat multe alte creme si inghetate pline de zahar rafinat.
Tags: crema de fistic, reteta crema de fistic, desert cu fistic, crema pentru prajituri, crema de fistic reteta, retete cu fistic, crema de fistic pentru torturi, reteta usoara de crema, retete de deserturi, fistic prajit, crema de fistic pentru clatite, retete sanatoase, crema de fistic cu smantana, desert racoritor, retete festive, fistic in deserturi, topping pentru prajituri, crema de fistic cu unt, desert rafinat, retete rapide de crema
Comments